BRÖLLOP- används ej

Nervösa och förväntansfulla blickar, pirr i magen och glädje sprider sig i rummet. Ett halvt glas champagne med läppstiftsavtryck står på bordet bredvid ett fat med uppskuren melon, vindruvor och mörka chokladpraliner. En makeup artist lägger sista läppglanset på bruden. Tärnorna har tagit fram klänningen och ska hjälpa bruden att snöra ihop korsetten.  In i rummet kommer brudens mamma som stryker bort en tår i ögonvrån när hon ser sin dotter. Jag älskar alla de olika känslorna som finns i rummet. Det är en ära att få vara del av en sån här stor dag.

     

Stort grattis till giftermålet, och vad glad jag blir att ni överväger att boka mig som er bröllopsfotograf. Att fota bröllop är något av det absolut roligaste jag vet. Alla är förväntansfulla, alla har vackra kläder på sig, alla ser sitt bästa ut och alla är glada och där för att fira kärleken mellan brudparet.

Varför ska ni då boka mig som er bröllopsfotograf? Jag är en glad tjej som är väldigt lättsam och spontan. Många av mina kunder säger att det känns som om de blivit fotade av en kompis de känt länge. Jag har lätt till skratt och har inga problem att få brudparet att slappna av och agera naturligt framför kameran. Min bildstil är ljus och romantisk och tycker du om det du ser i mitt galleri så tycker jag att du ska skicka iväg en förfrågan, antingen via kontaktformuläret eller telefon, 070-5199525. Det går också bra att maila mig på info@karinmpersson.se samt skicka mail på min Facebook-sida Karin M Persson Foto.

Om ert datum är ledigt så skickar jag ett avtal till er för underskrift. När avtalet skrivs under så betalar ni 50% av paketets pris, avgiften fungerar som en deposition som garanterar att ert datum är bokat. Det finns också möjlighet till delbetalning av beloppet. Om det önskas så berätta det innan avtalet skrivs.

Ca 1 månad före bröllopsdagen träffas vi i Ludvika. Över en fika på stan och går igenom allt som har med er bröllopsdag att göra t.ex. antal gäster, plats för fotografering, vigselplats, festen och alla tidpunkter, detaljer som kan underlätta mitt jobb på bröllopsdagen. Ju mer koll jag har på hur ni vill ha just er dag, desto lättare är det för mig att leverera de bilder ni önskar. Förutom planeringsträffen utbyter vi idéer och bilder via mail. Ni kan skicka inspirationsbilder till mig och jag hjälper er att hitta en fin plats för fotograferingen om så önskas. På bröllopsdagen har vi hunnit lära känna varandra och ni kommer känna er mer avslappnade under fotograferingen.

Efter bröllopsfotograferingen väljer jag ut de bästa bilderna som jag redigerar och levererar digitalt till er, senast 3 veckor efter bröllopet. Om ni för dagen har en finns på hakan eller ett ärr som besvärar er så säg till mig så kan jag dölja det genom ljussättning och efterarbete i Photoshop. Jag lägger upp bilderna i min Dropbox och skickar därefter en länk till er mailadress. Om ni också har dropbox så kan ni lätt spara ner mappen med bilder. Dropbox är gratis och ni kan skaffa det här Om ni inte vill ha dropbox så går det jättebra att klicka på den bifogade länken och spara ner bilderna till er dator.

Jag rekommenderar att ni framkallar era bilder hos Qpix eller Crimson.
Jag hjälper er självklart med framkallning av bilder om ni önskar. Då för en extra kostnad.

SÅ FÅR NI ANVÄNDA BILDERNA

Publicera dem på din egen webbsida, blogg eller i sociala medier. Du måste alltid ange följande vid publicering: Fotograf: Karin M Persson www.karinmpersson.se

Bilderna får inte redigeras och beskäras.

 Du får aldrig sälja bilderna vidare eller delta i tävling med dem utan att först kontakta fotografen.

TACKKORT
Ni kan beställa tackkort genom mig. Mer info kommer inom kort

♡ Slappna av och njut av er dag. Jag finns med er och dokumenterar stunder och detaljer som ni kan minnas med gldäje i resten av era liv

         

Att tänka på:

Ta alltid med er bekväma skor som ni kan gå i t.ex. fält, gräs och andra obekväma ställen. De finaste ställena är sällan rena och plana ytor.

Det är alltid bra att ha en tärna eller annan person med som kan hjälpa till. Att hjälpa bröllopsfotografen att rätta till klänningen spar mycket tid under fotograferingen.

Ta gärna med puder och lite smink för att bättra på under fotograferingen

Ta med paraply ifall det börjar regna. Välj två som är anpassade till bröllop så ser det bättre ut på bild. Här är tips på en butik som har fina bröllopsparaplyer

Ta med något att dricka under fotograferingen och gärna något ätbart, solsting eller blodsockerfall kan komma plötsligt.

Om vigseln sker utomhus var noga med platsen där ni ska vigas, planera så ni har solen i ryggen. På så sätt slipper ni kisa och det blir mycket bättre bilder.

Tänk på att lämna gången i kyrkan fri, detsamma gäller vid vigsel utomhus. Detta för att fotografen ska få möjlighet att ta bättre bilder. Ev rullstolsbundna bör ej vara i gången för då blir de med på flertalet bilder. Försök i den mån det går att placera de personerna längst fram istället.

Berätta gärna för gästerna att ni har anlitat en bröllopsfotograf så slipper alla bilder på gästerna vara när de står med mobilkamerorna i högsta hugg.

Klänningen kommer ev att bli lite smutsig under dagen! Till viss del är det oundvikligt men vad gör det om man vet att man har slappnat av och njutit av dagen och festen. Det är trots allt brudparets leenden som alla kommer att komma ihåg.

Istället för att kasta ris på brudparet är det mycket mer effektfullt och vackert att kasta rosenblad. De blir en vacker färgklick i bilderna, samtidigt som de inte faller till marken lika snabbt som ris. Ris syns också ganska dåligt på bild och fastnar dessutom lätt i håret.

Tänk på att inte släppa in gästerna i festlokalen allt för tidigt. Fotografen vill gärna fota dekorationen och dukningen innan.