Gravid- används ej

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer om Gravidfotografering. Detta ligger mig lite extra varmt om hjärtat, då det är så mycket kärlek och längtan i denna typ av fotografering. I mina ögon finns det inget vackrare än en gravid kvinna.

       

BRA ATT VETA
Man kanske inte alltid känner sig jättevacker som höggravid, man har bristningar och är svullen. Men låt inte detta hindra dig från att dokumentera denna fantastiska tid i livet, det är ju en naturlig del av graviditeten. Men skulle du uppleva bristningar som väldigt störande så går det ofta att tona ner dem, både med hjälp av ljussättning och i efterarbetet.

Bästa tiden för gravidfoto är så klart individuell, men generellt kan man säga att nån gång i slutet av 7:e eller 8:e månaden passar bra. Då är magen stor men har ännu inte börjat sjunka. Det kan också lätt vara så att man samlar på sig en hel del vätska under sista veckorna av graviditeten

Du bestämmer vart vi ska fota, i min studio eller utomhus på en vacker plats. Närhet till sjö, i skogen, på en äng. Vi hjälps åt att hitta den finaste platsen som passar dig och din stil. Vill du att vi fotar i bara underkläder eller i kläder som visar magen? Tänk då på att inte bära åtsittande byxor som jeans före fotograferingen. Det blir lätt tryckmärken på magen som kan sitta kvar i timmar. Så kom till fotograferingen i löst sittande kläder. Det är du som bestämmer hur mycket hud du vill visa, det är väldigt individuellt vad man tycker om och känner sig bekväm i.

Tänk på hur dina händer och naglar ser ut då händerna oftast blir med på bild.

När du väljer att bli fotograferad hos mig behöver du inte känna att du ska kunna posera. Jag hjälper dig att känna dig avslappnad och tillsammans hjälps vi åt för att få de finaste bilderna. Ofta brukar dessa fotograferingar vara fulla av skratt och många säger efteråt att det var mycket roligare än de trodde att det skulle vara.

För att du inte ska behöva köpa nya kläder bara för att ha vid ett tillfälle lånar jag ut vackra gravidkläder till din fotografering hos mig. I dagsläget har jag 5 olika alternativ, men det fylls på efter hand. För att se vilka kläder jag har till utlåning klicka här.

BOKA TID
Du bokar in en tid för fotografering via mail till info@karinmpersson.se  på telefon 070 51 99 525, eller genom Facebooksidan   Karin M Persson Foto. Om du vill boka ett specifikt datum så var ute i god tid för att garantera att du får den tiden som du vill ha. Men man kan ha tur på kort varsel om någon har fått sjuka barn och bokat om. Måndag-fredag från kl 14:00 går det bra att boka in tider, då jag utöver fotograferingen har ett jobb som Marknads och ekonomichef. Vi bokar in fotograferingen i min studio på Vasagatan 27 i Ludvika, eller så kommer vi överens om en fin plats utomhus. (Vid platser utanför Ludvika tillkommer reseersättning).

FOTOGRAFERING
Jag bokar alltid in 1 timme för gravidfotograferingen, även om det många gånger bara tar 30-40 min. Men för att få avslappnade och harmoniska bilder är det viktigt att man inte känner sig stressad. Jag fotar gravidbilder utomhus året om. Det är lika vackert med frost i gräset i november som det är i solnedgången i juni.

EFTERARBETE
Efter fotograferingen väljer jag ut de bästa bilderna som jag därefter redigerar lätt i Photoshop. Om ni för dagen råkar ha fått en finne på näsan eller barnet har ett rivsår på kinden så kan ni säga till mig så redigerar jag bort det i Photoshop. Annars handlar det mest om att få till ett fint ljus på bilderna i Photoshop.

LEVERANS
När bilderna är klara levereras de digitalt till er inom en vecka från fotograferingstillfället. (Under vissa tider på året är det lite högre belastning och då kan leveranstiden eventuellt bli lite längre) Jag lägger upp bilderna i min Dropbox och skickar därefter en länk till er mailadress. Om ni också har dropbox så kan ni lätt spara ner mappen med bilder. Dropbox är gratis och ni kan skaffa det här Om ni inte vill ha dropbox så går det jättebra att klicka på den bifogade länken och spara ner bilderna till er dator. Länken är giltig i 7 dagar, om ni behöver förlänga tiden så säg till så ordnar jag det.

FRAMKALLNING
Jag rekommenderar att ni framkallar era bilder hos Qpix eller Crimson.

SÅ FÅR DU ANVÄNDA BILDERNA

  • Publicera dem på din egen webbsida, blogg eller i sociala medier. Du måste alltid ange följande vid publicering: Fotograf: Karin M Persson www.karinmpersson.se
  • Bilderna får inte redigeras och beskäras.
  • OBS! Du får aldrig sälja bilderna vidare eller delta i tävling med dem utan att först kontakta fotografen.