NYFÖDD

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer om Nyföddfotografering. Livets gåva, en ny liten människa med små små händer och fötter. Denna första tid är väldigt speciell och går ofta väldigt snabbt. Därför är det viktigt att man dokumenterar den här tiden, redan efter några veckor ändras bebisens utseende.

     

Är ni intresserade av att göra en nyföddfotografering är det bra att kontakta mig i god tid innan bebisen är född för att meddela beräknat födelsedatum, så att jag vet att det kan komma en bokning med kort varsel just den tiden. När bebisen är född kontaktar ni mig igen för att boka in fotograferingen. Vid fotograferingen ska bebisen vara mellan 3-10 dagar gammal. Ju tidigare fotograferingen sker desto större är chansen att få riktigt fina nyföddbilder.

Tänk på att rengöra bebisens naglar (smutsiga naglar syns ofta tydligt vid t.ex. närbilder)

Se till att bebisen precis har fått mat när ni kommer till fotograferingen, så är chansen större att bebisen somnar när vi börjar fotografera.

Oroa er inte för hur er bebis kommer vara under fotograferingen, jag har förståelse och tålamod för hur den lille/lilla kommer att bestämma tempot under besöket.

Om er bebis har torr hud kan ni smörja in huden innan ni kommer till studion.

Se till att inte ha tighta strumpor på bebisens fötter eftersom de kan lämna ränder vid vristerna.

     

BOKA TID Du bokar in en tid för fotografering via mail till info@karinmpersson.se.se, på telefon 070 51 99 525, eller genom Facebooksidan   Karin M Persson Foto. Om du vill boka ett specifikt datum så var ute i god tid för att garantera att du får den tiden som du vill ha. Men man kan ha tur på kort varsel om någon har fått sjuka barn och bokat om. Måndag-fredag från kl 14:00 går det bra att boka in tider, då jag utöver fotograferingen har ett jobb som Marknads och ekonomichef. Vi bokar in fotograferingen i min studio på Vasagatan 27 i Ludvika, eller så kommer vi överens om en fin plats utomhus. (Vid platser utanför Ludvika tillkommer reseersättning).

FOTOGRAFERING Jag har två olika prispaket när det kommer till nyföddfotografering. Det lilla paketet inkluderar 1 timmes fotografering och det stora paketet inkluderar 2 timmars fotografering. I båda priserna ingår högupplösta digitala bilder. Det tar ofta ganska lång tid att få bebisen lugn och trygg och det krävs ofta flera amningar. Bebisen behöver mat, mys och massa kärlek för att somna tryggt och det är när bebisen sover som djupast som det är lättast att posera och få de finaste bilderna. Det går givetvis bra att fota även medan bebisen är vaken, men ofta grimaserar bebisar mycket och det är då svårt att få till de mest harmoniska bilderna. Ni väljer själva om ni vill lägga till lite på priset och på så sätt få längre tid till fotograferingen och större chans till fler fina bilder.

EFTERARBETE Efter fotograferingen väljer jag ut de bästa bilderna som jag därefter redigerar lätt i Photoshop. Om barnet har ett rivsår på kinden eller något litet utslag så kan ni säga till mig så redigerar jag bort det i Photoshop. Annars handlar det mest om att få till ett fint ljus på bilderna i Photoshop.

LEVERANS När bilderna är klara levereras de digitalt till er inom en vecka från fotograferingstillfället. (Under vissa tider på året är det lite högre belastning och då kan leveranstiden eventuellt bli lite längre) Jag lägger upp bilderna i min Dropbox och skickar därefter en länk till er mailadress. Om ni också har dropbox så kan ni lätt spara ner mappen med bilder. Dropbox är gratis och ni kan skaffa det här Om ni inte vill ha dropbox så går det jättebra att klicka på den bifogade länken och spara ner bilderna till er dator. Länken är giltig i 7 dagar, om ni behöver förlänga tiden så säg till så ordnar jag det.

FRAMKALLNING Jag rekommenderar att ni framkallar era bilder hos Qpix eller Crimson.

SÅ FÅR DU ANVÄNDA BILDERNA

  • Publicera dem på din egen webbsida, blogg eller i sociala medier. Du måste alltid ange följande vid publicering: Fotograf: Karin M Persson www.karinmpersson.se
  • Bilderna får inte redigeras och beskäras.
  • OBS! Du får aldrig sälja bilderna vidare eller delta i tävling med dem utan att först kontakta fotografen.